TYSHA

[тиша]

ВЛАСНИЦЯ КВІТКОВОЇ СТУДІЇ У ЛЬВОВІ: «Я ДОПОМАГАЮ «ТИХИМ ЗУСТРІЧАМ», БО САМЕ ЗАВДЯКИ ТЕРАПІЇ НАВАЖИЛАСЯ НА ВЛАСНИЙ БІЗНЕС»

За час роботи фасилітованих безкоштовних офлайн-груп підтримки «тихі зустрічі» від ГО «ТИША» ми допомогли більше, ніж півтисячі жінок. Але поки допомагаємо ми, допомагають і нам. Бо маємо змогу робити групи підтримки безкоштовними завдяки донатам і партнерствам. Наприклад, завдяки збору квіткової майстерні-студії Dzvinka «тихі зустрічі» відкрилися у Львові, раніше, ніж планували.

Власниця студії Світлана Нановська розуміє важливість психологічної підтримки. Адже саме завдяки терапії змогла побороти депресію та знайшла сили розпочати власну справу.

– Все почалося з апатії і небажання щось робити. Хоча близькі часто говорили, що варто таки піти до психотерапевта, але зробити той крок було важко. А потім одного вечора мене накрило так сильно, що зрозуміла: немає куди відтягувати. Так я записалась на першу консультацію, – розповідає Світлана виданню WOMO.

Джерело фото: www.instagram.com/dzvinka.flower

Згодом Світлані діагностували депресію, і почалося лікування в психіатра. Жінка зізнається – було страшно, але з кожним днем вона почувалася краще:

– Я почала щось хотіти, мріяти і планувати. А згодом — втілювати. Вдячна собі за цей виклик, який дав такі результати. Якби я не почала терапію минулого року, то не наважилася б створити свою квіткову студію. І почати продавати свої букети і створювати щось не тільки для себе, а й для людей.

Джерело фото: www.instagram.com/dzvinka.flower

Розуміючи важливість психологічної підтримки Світлана вирішила відкрити соціально свідомий бізнес – частину заробітку від продажу букетів вона перераховує на благодійність. В тому числі, спонсорує «тихі зустрічі» у Львові.

У мене немає досвіду участі в групах підтримки, але є усвідомлення того, як це важливо і дієво. І не лише конкретно зараз, під час страшної війни, а взагалі, завжди. Психічне здоров’я так само важливе, як і фізичне. І не можна знецінювати свої стани і стани оточуючих. Особливо зараз, – каже Світлана Нановська. – Мені дуже відгукується ініціатива «ТИШІ» щодо офлайн-груп підтримок. Я усвідомлюю цінність цієї підтримки, крутість проєкту, тому вирішила збирати кошти саме для «ТИШІ».

Ми дякуємо усім нашим партнерам та донорам за підтримку! Бо разом ми можемо підтримати ще більше українок.

Про проєкт:

Проєкт «Тихі зустрічі» громадської організації «ТИША» від німецького благодійного фонду OneUkraine gGmbH – це безкоштовні фасилітовані офлайн-групи підтримки для жінок будь-якого віку, статусу чи віросповідання. Це розробка операційної команди і професіоналів у сфері психології, яка поєднує в собі новітні методи психологічної підтримки та спільнотворення. Програма «тихих зустрічей» складається з шести занять, які модерує фасилітатор-психолог. Ми працюємо з внутрішньо переміщеними особами; з жінками з інвалідністю; жінками-піклувальницями за ветеранами, які втратили кінцівки; жінками з родин військовослужбоців, які знаходяться в полоні, вбиті або зниклі безвісти. А також з соціальними працівницями, волонтерками, вчительками, психологинями та медикинями.

Зверніть увагу, що всі зображення, розміщені на цьому веб-сайті, призначені лише для ілюстративних цілей. Особи, зображені на цих фотографіях, надали свою згоду на використання своїх зображень. Однак, якщо ви вважаєте яке-небудь зображення образливим або вважаєте, що ваше зображення було використано без згоди, будь ласка, негайно зв'яжіться з нами, і ми оперативно вирішимо це питання. Крім того, відтворення або розповсюдження цих зображень без попередньої письмової згоди від ТИШІ заборонено.

read more